Social

#teze nationale #boicot #salarii #protest #minister #educatie #profesori

Profesorii se gandesc la proteste si boicotarea examenelor nationale

Cadrele didactice se pregatesc de proteste. Dupa ce fondurile dedicate educatiei au fost reduse si in scoli circula zvonuri de disponibilizari , reprezentantii profesorilor se intalnesc astazi pentru a discuta despre posibile proteste, dupa ce peste 80% dintre dascali au anuntat ca vor boicota sustinerea tezei nationale la romana.

Liderii confederatilor din educatie se intalnesc astazi cu presedintele Basescu pentru a discuta despre posibilele proteste pe care sindicalistii le planuiesc pentru perioada urmatoare. Tot astazi expira si termenul pana la care inspectoratele scolare trebuie sa anunte masurile luate pentru "respectarea prevederilor legale in vigoare privind incadrarea in cheltuielile de personal aprobate pentru anul 2009".

Sindicalistii au anuntat ca este foarte posibil ca profesorii sa boicoteze tezele unice si bacalaureatul, acest lucru fiind precizat dupa ce peste 80% dintre profesori au anuntat ca nu vor sa participe la teza nationala la limba romana. Conform Cotidianul, majoritatea profesorilor de la Federatia Sindicatelor Libere din Invatamant ( FSLI ) au decis sa boicoteze examenele nationale, astfel ca marti nu vor mai intra la sustinerea tezei la romana. Practic, elevii din clasele a VII-a si a VIII-a ar urma doar sa fie supravegheati la aceasta evaluare nationala.

Cadrele didactice sunt nemultumite de reducerea cu peste 800 de milioane de lei a fondului de salarii din Educatie, cauzata de rectificarea bugetara, la care se adauga anuntul privind inghetarea salariilor si posibilele reduceri de personal din scoli.  

Sindicalistii au amenintat, in mai multe randuri, ca vor declansa greva generala daca nu vor primi 6% din PIB la Educatie si daca nu se vor mari salariile din invatamant, in conformitate cu legile aprobate in 2008.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea