Social

#elevi Bac #greva profesori #bac #profesori

Profesorii protesteaza in timp ce elevii dau Bac-ul! Greva nu este legala! Ministrul Educatiei tuna si fulgera!

Astazi, in timp ce elevii sustin examenul de evaluare a competentelor digitale - proba D, profesorii inceo protestele, nemultumiti de legea salarizarii. Desi nu s-a intrunit majoritatea de voturi a Federatiei Sindicatelor Libere din invatamant (FSLI), cel putin 23 de sindicate ale federatiei au intrunit majoritatea și pot actiona pe cont propriu.

Aproximativ 1.000 de profesori din Sectorul 6 al Capitalei refuza sa intre la ore, desi Federatia Sindicatelor Libere din invatamant (FSLI) a anuntat ca, in Sectorul 6, nu sunt indeplinite conditiile de greva generala. Proba la competentele digitale din cadrul examenului de Bacalaureat nu va fi afectata, asigura protestatarii. Nu se stie insa ce se va intampla la probele urmatoare, anunta adevarul.ro.

Ministrul Educatiei, Pavel Nastase, a dat asigurari ca Bacul se va desfasura in continuare fara probleme!

“Din informatiile pe care eu le am de la inspectoratele scolare examenul de Bacalaureat se va desfasura in conditii normale. in legatura cu cealalta componenta, eu fac un apel la toti profesorii sa inteleaga ca aceste chestiuni legate de salarizare nu se pot realiza de pe-o zi pe alta. ii rog pe liderii de sindicat sa respecte legea dialogului social. E contraproductiv sa blocam acum si examenul de Bacalaureat, si activitatea scolara, cand ne aflam la final de an scolar”, a declarat ministrul Educatiei, Pavel Nastase, intr-o interventie telefonica la Romania TV.

"Sunt in permanenta legatura cu inspectorii generali scolari. Niciunul nu a raportat probleme la bacalaureat cauzate de neprezentarea profesorilor la examen, pe motiv ca ar fi in greva. De fapt, i-am atentionat inca de la sfarsitul saptamanii ca ii actionam in instanta daca declanseaza greva”, a mai afirmat ministrul Educatiei.

Totodata, Nastase a tinut sa precizeze ca “nu ne putem juca cu soarta elevilor”.

“Nu putem sa ne jucam cu soarta elevilor. Examenul este in plina desfasurare, trebuie sa continue asa cum a fost prevazut. Elevii s-au pregatit, au emotii. Nu pot sa imi imaginez ca ar putea fi un profesor care sa spuna ca nu merge la examen pentru ca este in greva. Oricum, monitorizam continuu situatia", a adaugat ministrul.


 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea