Social

#finante #fisc #bani #venit #elevi #meditatii

Profesorii nu-si declara veniturile obtinute din meditatii

Majoritatea cadrelor didactice nu-si declara la Fisc veniturile obtinute din meditatii. Aceasta poate fi concluzia care poate fi trasa dupa un exemplu precum cel din judetul Gorj , acolo unde doar zece cadre didactice si-au inregistrat si declarat la Directia Generala a Finantelor Publice (DGFP) Gorj veniturile obtinute in urma meditatiilor pe care le ofera in particular.

Potrivit declaratiilor reprezentantilor de la Finante, cei care isi declara aceste venituri o fac in numele unui SRL sau a unei PFA (persoane fizice autorizate). Conform Realitatea TV, in Gorj sunt angajati peste 5.000 de dascali, dintre acestia insa doar 10 declarandu-si veniturile pe care le obtin din meditatii .

Pentru a veni in intampinarea celor care vor sa-si declare veniturile, Finantele Publice pun la dispozitia cadrelor didactice si posibilitatea de a primi cod fiscal , in cazul in care sunt autorizate.

In plus, autoritatile ii avertizeaza pe profesorii care dau meditatii in particular, dar nu sunt inregistrati si nu declara venituri ca intra sub incidenta legii cu privire la prevenirea si combaterea evaziunii fiscale . 

Linkuri recomandate: Meditatii engleza  I Meditatii franceza I Meditatii germana  I Meditatii romanaMeditatii matematica I Meditatii muzica I Meditatii chitara

Citeste si: PFA, o solutie pentru liber profesionisti pe timp de criza


Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea