Social

#greva #majorare salarii profesori #crestere salariala #greva profesori

Profesorii, hotarati sa inghete anul scolar daca nu li se maresc salariile

Mii de profesori s-au adunat miercuri in fata Guvernului pentru a protesta fata de salariile extrem de mici pe care le au. Dascalii sustin ca vor ingheta anul scolar daca statul nu le va creste lefurile cu cel putin 6% si nu va aloca mai multi bani pentru Educatie.

In acest moment, o delegatie a sindicalistilor din invatamant a fost invitata la Palatul Victoria de catre ministrul Educatiei, Remus Pricopie, si de ministrul delegat pentru Dialog Social, Doina Pana, pentru a se discuta si negocia problemele cu care se confrunta profesorii.

Totodata, ministrul de Finante, Daniel Chitoiu, a dat asigurari ca profesorii debutanti vor primi anul viitor o crestere salariala mai mare decat rata inflatiei.

Cu toate acestea, profesorii sunt hotarati sa continue protestele in cazul in care guvernanti nu iau nicio masura, amenintand chiar cu blocarea anului scolar in curs.

Sursa foto: stareapresei.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea