Social

#profesori #salarii #proces

Profesorii din Iasi si-au castigat in instanta drepturile salariale

Majorarile salariale stabilite de Guvern anul trecut ar putea deveni realitate pentru zece mii de profesori din judetul Iasi, care si-au castigat drepturile salariale in instanta.

Uniunea Sindicatelor Libere din Invatamantul Preuniversitar Iasi a castigat la tribunal procesul cu statul, iar membrii ei vor beneficia , cel putin teoretic, de majorari salariale . Autoritatile nu au fondurile necesare pentru a se supune deciziei judecatoresti.

"Vorbim de o medie, din cate stim noi, de 600 de lei. Vor beneficia de aceasta suma toti membrii afiliati la USLIP Iasi", a precizat Laviniu Lacusta, vicepresedinte USLIP Iasi, citat de Realitatea.net.

Decizia instantei a fost recunoscuta de sefii Inspectoratului Scolar, dar nu poate fi aplicata momentan din lipsa de fonduri.

"Pentru anul acesta, eu personal cred ca nu sunt bani. Cred ca odata castigat un drept, acesta va fi recunoscut, chiar daca recunoasterea lui se va face, stiu eu, anul viitor, intr-un mod esalonat", a explicat Lilian Romaniuc, inspector ISJ Iasi.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea