Social

Profesorii corectori din Capitala au gasit zeci de lucrari identice

Scandal la bacalaureat. Mai multi profesori corectori din Capitala au gasit peste 50 de lucrari identice, ceea ce-i conduce la banuiala ca elevii ar fi copiat la examenul scris de Limba si Literatura Romana.

Profesorii de la centrul de evaluare de la Scoala Nr. 128 au refuzat sa mai corecteze lucrarile dupa ce au observat ca acestea sunt identice. Mai precis, elevii au comentat cu aceleasi cuvinte o poezie a lui Nichita Stanescu .

Profesorul Gheorghe Radulescu a refuzat sa corecteze lucrarile copiate si, in consecinta, s-a retras din comisia de evaluare.

"Majoritatea lucrarilor arata ca niste xeroxuri. Sunt vreo trei calupuri de xeroxuri, mai ales la subiectele 1 si 3. Ele sunt evident copiate dupa cartile cu subiecte rezolvate. Noi am semnalat acest lucru si nu s-a luat nicio masura. Am sesizat inspectoratul scolar prin telefon si pe presedintele comisiei verbal", a declarat Gheorghe Radulescu.

Profesorul spune ca elevii au copiat dupa brosuri, la subiectul numarul 1, punctele 6 si 7, la interpretarea poeziei lui Nichita Stanescu, gasindu-se 50 de lucrari identince, copiate cu greseli cu tot.

Reprezentantii Inspectoratului Scolar sositi la centrul de corectare le-au recomandat profesorilor care refuza sa corecteze aceste lucrari sa plece acasa.

Presedintele Comisiei de Bacalaureat, Sergiu Moga, a declarat la Realitatea TV ca va fi demarata o ancheta in acest caz, insa elevii nu vor pati nimic pentru ca nu au fost prinsi copiind in timpul examenului. In cazul in care se va dovedi ca examenul a fost fraudat, singurii care vor raspunde vor fi profesorii care i-au supravegheat pe elevi.


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea