Social

Profesorii au decis: greva pe termen nelimitat

Anul de invatamant 2005-2006 este compromis. Cadrele didactice au decis, ieri, sa continue greva pe termen nelimitat deoarece ultimul acord propus de guvern ,nu rezolva si revendicarile de natura salariala sau sociala". Sindicatele sustin ca peste 80 la suta din profesori sunt in greva, in timp ce Ministerul Educatiei informeaza ca numarul grevistilor este in scadere. Daca luni erau in greva 59 la suta din dascali, ieri, 52 la suta faceau greva, sustine ministerul. Profesorul din Slobozia, care a intrat in greva foamei saptamana trecuta, se afla acum in stare grava la spital, spune liderul FEN. Un alt profesor, din localitatea Otelul Rosu, a intrat in greva foamei. Ministrul educatiei face apeluri disperate la cadrele didactice sa intre la ora, intrucat procesul de invatamant este ,grav afectat". Liderii de sindicat au primit un mesaj ferm de la cei pe care ii reprezinta: ,Nu renuntam!". "Este un moment greu pentru invatamantul romanesc. Asa nu se mai poate. Decizia a fost de a continua greva cu orice risc. Colegii care zilele trecute incepusera sa mearga la scoala azi ne-au anuntat ca doresc continuarea protestului. Atrag atentia guvernului ca avem personal nedidactic si didactic auxiliar pe care l-a uitat. Dorim si pentru ei aceleasi drepturi ca si pentru noi", a declarat Aurel Cornea, presedintele Federatiei Sindicatelor Libere din Invatamant (FSLI). Gheorghe Isvoranu, liderul Federatiei ,Spiru Haret", spune ca ,atitudinea guvernantilor este incalificabila, iar oferta este una de dispret, o ofensa adusa profesorilor. Asa cum s-au gasit bani pentru alte categorii profesionale, se pot gasi si pentru dascali. O parte din prevederile din acord sunt mincinoase pentru ca bugetul pentru educatie are tot 3,79% din P.I.B. si nu sumele pe care ni le-au promis. Numai uniti putem invinge. Rugam colegii sa se alature celor in greva". ," Alma Mater " are o datorie de onoare fata de colegii din preuniversitar si va fi in continuare solidara cu ei", a declarat Razvan Bobulescu , presedintele Federatiei Alma Mater.

Oda "trista" Guvernului Tariceanu
De scoala voi v-ati batut joc,
Ne-ati umilit si-nfometat
Si cu cinism far' d-echivoc
Minciuni si biruri doar ne-ati dat.
Sa nu dea Dumnezeu cel Sfant
S-aveti nevoie iar de noi,
Caci de-am fi chiar si in mormant
Orice-am vota, dar nu pe voi!
Semneaza grevistii din invatamant
Scuipand pe-al vostru mincinos cuvant.
(Federatia "Spiru Haret")

"Sa vii, in conditiile astea, cand stii ca mai sunt cateva luni pana la raportul de monitorizare esential pentru Romania care va spune - intrare in 2007 sau 2008 - si sa spui "vrem cresteri de salarii de 20 si ceva la suta" dupa un an in care cresterile salariale au fost de 50%, este lipsa de solidaritate cu un interes national , chiar daca solicitarile sunt justificate".
Traian Basescu

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea