Social

#profesoara romania #profesoara decorata de regele spaniei #georgeta vanitiu

Profesoara din Romania, decorata de regele Spaniei

O profesoara de 71 de ani din Romania, care a promovat limba si cultura spaniola in tara noastra, intr-o perioada in care autoritatile comuniste intentionau sa le scoata din programa scolara de invatamant preuniversitar , a fost decorata de regele Spaniei , Juan Carlos.

Dascalul Georgeta Vantiu a primit medalia Crucii Ordinului "Isabel la Catolica", pentru contributia semnificativa la infiintarea, in 1990, a Liceului Bilingv "Miguel de Cervantes" la Bucuresti.

Totodata, profesoara a sustinut dezvoltarea tuturor sectiilor bilingve functionale in prezent la Ploiesti, Brasov, la Timisoara, Cluj-Napoca, Oradea, Craiova, Iasi si in comuna Rosu.

"Intreaga viata a doamnei Georgeta Vantiu a fost, de fapt, o batalie pentru promovarea limbii si culturii spaniole", a declarat ambasadorul Spaniei la Bucuresti, Don Estanislao de Grandes Pascual.

Profesoara a primit distinctia la ceremonia de deschidere a celei de-a VIII-a editii a Festivalului National de Teatru Scolar in limba spaniola.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea