Social

#produse bio #ue #norme ue #produse eco #produse organice #alimente bio

Produsele alimentare etichetate fraudulos "ecologic, biologic, organic", scoase de pe rafturi

Toate produsele alimentare notate fraudulos cu termenii "ecologic", "biologic", "organic" sau cu abrevierile acestora "eco" si "bio", doar pentru a induce in eroare consumatorul si care nu sunt obtinute conform regulilor UE de productie ecologica, vor fi scoase de la vanzare.

Aceasta hotarare a fost adoptata, miercuri, si deja a fost creat cadrul institutional pentru stabilirea contraventiilor si aplicarea sanctiunilor in sectorul agricol ecologic, conform prevederilor Regulamentului CE 834/2007 si prevederile Regulamentului CE 889/2008.

Potrivit documentului, tuturor operatorilor care utilizeaza fraudulos acesti termeni ca marci comerciale sau practici de utilizare in productia, procesarea, ambalarea, transportul, depozitarea si distributia produselor, inclusiv pe eticheta produsului sau pe materialele publicitare si pe documentele comerciale, care pot induce in eroare consumatorul, li se va aplica o amenda contraventionala si o sanctiune complementara de oprire temporara de la comercializare.

Sursa foto: www.geant-kuwait.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea