Social

# cirese romanesti # cules cirese #cirese #temperaturi scazute

Productie mica de cirese din cauza temperaturilor scazute. Cat costa un kilogram de cirese romanesti in piete

 

A inceput culesul cireselor. Insa, dupa o primavara rece, pomicultorii constata ca a scazut considerabil cantitatea de cirese culese.

Anul acesta pomicultorii reusesc sa culeaga aproximatic 300 de kilograme de cirese pe zi, fata de aproximativ 500 de kilograme pe zi, cat culegeau anul trecut.

"Am inceput culesul cireselor. Ciresele de mai s-au copt mai greu. Fata de anul trecut, productia este mai mica cu aproximativ 20%.

Din cauza temperaturilor din primavara, toate soiurile care erau foarte productive au facut mai putine cirese, ceea ce este foarte bine, pentru ca sunt mai mari", a spus Ionela Morar, pomicultor, potrivit antena3.ro.

Cat costa un kilogram de cirese romanesti

Comerciantii din piete declara ca pretul cireselor romanesti este mult mai bun fata de cel al cireselor de import, care depaseste 100 de lei. Prin comparatie, ciresele romanesti se vand cu 30 de lei kilogramul. 

"Avem cirese romanesti. Fata de import, 100-200 de lei kilogramul, au ajuns la pretul de 30 de lei", a spus Leonora Tar, comerciant, pentru sursa citata.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea