Social

#adoptie #legislatie #proces #proces de adoptie

Procesul de adoptie, prelungit de noua legislatie

Noua lege a adoptiilor, care a inceput sa fie aplicata din luna aprilie, ingreuneaza procesul de adoptie. Reprezentantii Directiilor Sociale de Protectie a Copilului atrag atentia ca etapele unui proces de adoptie se desfasoara pe o perioada mai lunga de timp, deoarece trebuie cautate rudele copiilor incredintati spre adoptie pana la gradul patru.

O alta problema ridicata este termenul de 60 de zile prevazut de lege pentru schimbarea declaratiilor unor tutori. In vechiul act legislativ, termenul era de 30 de zile.

"Sunt cazuri in care unele rude dau declaratia ca nu mai pot sa il creasca pe copil si apoi revin asupra ei si noi asteptam. Constati ca se schimba si iar vor copiii, dar apoi renunta. Noi trebuie sa asteptam pana la 60 de zile si acest lucru treneaza adoptia si luarea unor decizii", a declarat Danut Fleaca, directorul general al Directiei pentru Protectia Copilului din Sectorul 1.

Sursa foto: gorjeanul.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea