Social

#sanatate #preşedinţie #traian băsescu

Probleme de sanatate pentru Traian Basescu?

"Presedintelui i-au aparut trei pete negre pe cap", titreaza presa. Petele suspecte au aparut in ultimele trei saptamani si ar putea fi un indiciu al starii de sanatate a lui Traian Basescu.

Purtatorul de cuvant al Presedintiei, Valeriu Turcan, neaga faptul ca presedintele Traian Basescu ar avea probleme de sanatate.

Zvonurile au fost alimentate si de faptul ca, in 23 august, institutia prezidentiala a anuntat ca seful statului isi ia patru zile libere fara a se pune problema renuntarii la exercitiile atributiilor sale.

In urma cu mai putin de trei saptamani, de Ziua Marinei , presedintele a fost fotografiat din toate unghiurile, iar cele trei pete negre nu existau.

Dr. Calin Dobos, chirurg estetician la Clinica "Hyperion" a oferit Click! trei explicatii posibile pentru petele de pe scalpul presedintelui.

"Pot fi cheratoze senile, care arata ca pielea a imbatranit. E normal sa apara, de la o anumita varsta, nu numai pe cap, ci si pe maini", a spus specialistul.

O a doua varianta sunt verucile seboreice, care "pot aparea de la soare si sunt formatiuni tumorale benigne, care, daca sunt lovite, insa, sau expuse la soare se pot transforma in cancer. Tocmai de aceea se recomanda scoaterea lor cu laser chirurgical sau cu radioplasma".

Cea mnai pesimista varianta lansata de specialist se refera la posibilitatea aparitiei unui cancer. "Un astfel de simptom poate anunta existenta unui cancer de organe interne, cum ar fi, de pilda, cel de colon", a mai spus dr. Dobos.

Presedintele nu are concediu. Cine il poate inlocui?

Mircea GeoanaPotrivit Constitutiei, seful statului nu beneficiaza de concediu, nici macar medical. El trebuie sa isi poate onora responsabilitatile politice, diplomatice si militare 24 de ore pe zi, 365 de zile pe an.

In cazul in care presedintele in exercitiu nu isi mai poate indeplini functia din motive de sanatate, responsabilitatile ii revin presedintelui Senatului, Mircea Geoana.

Daca nici Mircea Geoana nu poate prelua interimar presedintia, seful Camerei Deputatilor, Roberta Anastase preia atributiile sefului statului.Roberta Anastase

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea