Social

#examen #probe #materii #competente #bacalaureat #elev #bac

Probe noi, subiecte vechi la Bacalaureat 2010

Bacalaureatul din anul scolar 2009-2010 aduce probe noi, dar si subiecte cu exercitii vechi. Modelele de subiecte pentru probele scrise ale Bac-ului 2010 sunt asemanatoare sau chiar aceleasi cu cele din anii trecuti, in timp ce pentru probele de competente se folosesc exercitii actuale.

Noul bacalaureat va pune accentul mai mult pe competentele dobandite in timpul liceului, precum cea de a exprima o opinie si de a folosi corect limba romana , de navigare pe Internet sau de a se exprima intr-o limba straina . La finalul celor trei probe candidatii vor primi certificate de competente vor fi eliberate in functie de nivel: incepator, mediu, avansat si experimentat.

Prima etapa, care se va desfasura in perioada 15 - 17 februarie 2010 va determina nivelul la care se pot exprima oral elevii in limba romana. Potrivit Evenimentul Zilei, unul dintre modelele de subiecte formulate ii va solicita pe viitorii absolventi sa lectureze un text semnat de Razvan Exarhu si publicat in cotidianul Evenumentul Zilei in acest an. Cel care va avea de raspuns unui asemenea subiect va trebui sa formuleze cateva raspunsuri, folosindu-se corect de limba romana si de propriile opinii ca raspuns la cateva intrebari.

Intre 19 si 29 aprilie va avea loc proba de evaluare a competentelor digitale, prin care fiecare candidat va primi patru exercitii si va trebui sa demonstreze, in 90 de minute, ca are cunostinte de sisteme de calcul si operare, de utilizare a computerului si de internet. O a treia proba de testare a competentelor va urmari modul in care elevul stie sa se exprime intr-o limba straina.

In ce priveste subiectele pentru probele scrise, care vor avea loc dupa incheierea anului scolar, acestea sunt asemanatoare si chiar si identice cu cele de anii trecuti, lucru care ii nemultumeste pe dascali. “E clar ca cineva din MECI a peticit niste subiecte pe baza celor prezentate in anii trecuti (...) rezultatul e mai prost decat oricare dintre variantele anterioare”, a declarat un profesor, citat de EVZ.

Citeste si:

Noul Bac, din ianuarie si pana in iunie

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea