Social

#cauze #stres #psiholog #romani #hartuire #probleme la munca

Principala cauza care ii trimite pe romani la psiholog

Stresul si problemele de la munca sunt principalele motive pentru care romanii apeleaza al consilierea psihologica, arata un studiu recent.

Potrivit rezultatelor studiului una dintre cele mai grave probleme pe care le intampina romanii la locul de munca este hartuirea.

De asemenea, conform presedintelui Colegilor Psihologilor din Romania, Mihai Anitei, numarul persoanelor care nu mai reusesc sa faca fata stresului de la munca fara consiliere psihologica a crescut foarte mult in ultima perioada.

"Numarul cazurilor de hartuire la locul de munca a crescut in ultimii ani. Daca pana acum, o treime dintre oamenii care ajungeau intr-un cabinet, reclamau ca nu mai suporta stresul si hartuirea de la serviciu, acum vorbim de peste jumatate dintre pacienti", a explicat Mihai Anitei.

Femeile sunt in general victimele hartuirilor la locul de munca, insa exista si barbati care se confrunta cu stari depresive din cauza jobului

"Nu vorbesc de banala hartuire sexuala sau banalele gesturi obscene, ci vorbesc mai ales de aceste actiuni de hartuire exercitate de persoane care detin o functie de autoritate si o pot exercita pe aceasta cale, nevoia de a-si exercita puterea si nevoia de a-i vedea pe ceilalti ca sunt obedienti", a mai spus Mihai Anitei.

Sursa foto: pentruea.md

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea