Social

#aeroport # transport public #tren suspendat #tren Cluj-Napoca

Primul tren suspendat ar putea fi construit la Cluj-Napoca

Orasul Cluj-Napoca ar putea avea parte in viitorul apropiat de un proiect inedit, ce pare parca desprins din filmele science-fiction. Autoritatile vor sa construiasca un tren suspendat care sa lege Clujul de comuna Floresti.

Proiectul SF este unul destul de costisitor insa, iar acest lucru ar putea sa impiedice ideea consilierilor locali clujeni de a crea prima legatura de transport public intre aceste zone.

"Costurile sunt undeva la 3 milioane de euro pe kilometru, ceea ce ar insemna in prima faza, din Floresti pana in Cluj-Napoca, aeroport, ar fi o distanta de circa 10 kilometri. Din punctul nostru de vedere ar fi singura solutie pentru descongestionarea traficului", a declarat Dan Tarcea, consilier local.

Totusi, primarii din Cluj-Napoca si Floresti sustin ca acest proiect ar fi singura varianta pentru a scapa de traficul extrem de aglomerat din aceste zone de la orele de varf.

"Este un proiect interesant, eu zic ca e si foarte eficient avand in vedere situatia economica a noastra a tuturor si a administratiilor locale. Este cea mai ieftina varianta de a ajunge la un transport civilizat", a declarat Horea Sulea, primarul comunei Floresti.

Sursa foto: realitatea.net

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea