Social

Primul spectacol de teatru dupa Versetele satanice

Duminica va avea premiera prima adaptare scenica dupa controversatul roman al lui Salman Rushdie , Versetele satanice . Spectacolul este produs de Teatrul Hans Otto din Potsdam. Montarea, in re joaca 12 actori, este bazat pe o adaptare scenica facuta de Uwe Eric Laufenberg and Marcus Mislin. Politia locala a anuntat deja ca a pregatit masuri de securitate speciale pentru seara premierei.

"Regretam faptul ca sentimentele religioase ale musulmanilor sunt tratate atat de provotor", a spus Ali Kizilkaya, presedintele Consiliului islamic din Germania. "Insa nu vrem sa impiedicam desfasurarea spectacolului", a adaugat acesta. Un alt oficial al comunitatii islamice din Germania, presedintele consiliului central al musulmanilor, Aiman Mazyek, a cerut oamenilor sa trateze evenimentul cu calm si sa se angajeze intr-un "dialog critic si constructiv" cu autorii piesei de teatru.

"Libertatea de expresie si cea artistica sunt importante, insa insultarea partilor sacre ale unei religii nu face parte dintre valorile noastre", a declarat acesta pentru postul de radio RBB. Mazyek, re s-a nascut in Germania, spune ca a devenit deja o moda sa sa insulti oamenii religiosi, in special pe musulmani. “In zilele noastre, insultarea Islamului este adesea folosita pentru a-ti face publicitate”, a declarat el.

Pentru germani, tema romanului lui Rushdie, viata emigrantilor indieni in Anglia zilelor noastre nu prezinta mare interes. Sunt interesati, in schimb, de sndalul din jurul condamnarii la moarte a autorului. Teatrul anunta pe site-ul sau o adaptare a unei lucrari despre “lupta dintre modernism si anti-modernism” , care va include “un punct culminat controversat cu un profet numit Mahound”.

Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea