Social

#pod Londra # paddington londra #cartea recordurilor #primul pod rulant #pod rulant

VIDEO Primul pod rulant din lume, inventie de Cartea Recordurilor

Editia din 2015 a Cartii Recordurilor va inregistra o noua premiera in domeniul constructiilor: inaugurarea primului pod rulant din lume, Rolling Bridge din Paddington, Londra.


Podul este format din opt segmente triunghiulare care se desfasoara treptat. Forma sa este octogonala, iar lungimea nu depaseste 12 metri. Miscarea rulanta este generata de mecanisme hidraulice atent sincronizate.



Designerul care a realizat proiectul este Thomas Heatherwick, care a primit titlul de "Designerul Anului" atunci cand a prezentat pentru prima oara proiectul. Menirea unei constructii atat de spectaculoase a fost aceea de a dezvolta zona Paddington si de a stimula comertul.

Premiat cu Structural Steel Award si Emerging Architecture Award, podul arata obisnuit in timpul saptamanii, insa vinerea, in jurul pranzului, este pus in functiune spre incantarea trecatorilor curiosi.

Sursa foto: commons.wikimedia.org

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea