Social

#autobuze #lugoj # transport public #transport public gratuit

Primul oras din Romania cu transport public gratuit

Consiliul Local al orasului Lugoj, judetul Timis, a aprobat ieri introducerea transportului public in comun gratuit incepand cu data de 1 iulie. Aceasta hotarare este o premiera im Romania, potrivit primarului din Lugoj, Francisc Boldea.

"De 23 de ani, nimeni nu a facut nimic pentru transportul in comun din Lugoj. Pana acum a fost 60 de bani o calatorie, dar aproape nimeni nu folosea transportul in comun, pentru ca nu existau orar sau statii, iar cei care foloseau, totusi, autobuzele de transport in comun se intelegeau cu soferul si nu mai plateau bilet. Acum am cumparat si montat zece statii, vom mai cumpara inca cinci, am stabilit un orar, traseele, iar autobuzele sunt inscriptionate cu insemnele Primariei Lugoj", a declarat Francisc Boldea.

Francisc Boldea a mentionat ca subventionarea de suta la suta a transportului public in comun presupune un efort financiar de 45.000 de lei pe luna, dar si ca isi doreste achizitionarea a inca trei autobuze.

Sursa foto: rtv.net

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea