Social

# scurtare program #scoli romania #economie energie #oras #gorj #scoala

Primul oras din Romania care a anuntat scurtarea cursurilor scolare pentru a face economie la energie

Primul oras din Romania a anuntat scurtarea cursurilor scolare pentru a face economie la energie. Este vorba despre orasul Gorj, unde directorii mai multor unitati de invatamant au propus scurtarea orelor de curs de la 45 de minute la 40 de minute.

Astfel, mai multe scoli din Gorj vor avea un program mai scurt in aceasta iarna. Directorii scolilor sustin ca, in acest fel, vor reduce, pe cat este posibil, consumul de gaze, energie electrica si combustibil solid (in cazul scolilor cu incalzire pe lemne sau carbune).

Pentru ca acest lucru sa se intample, propunerea trebuie mai intai votata de consiliile de administratie ale scolilor, pentru ca apoi sa fie inaintata inspectoratului scolar de care apartin. Abia apoi decizia va putea fi implementata si comunicata elevilor si parintilor.

Propunerea mai trebuie votata de consiliile de administratie ale scolilor, pentru ca, mai apoi, sa fie inaintata inspectoratului scolar de care apartin si ulterior comunicata parintilor si elevilor. 

Scolile din Romania cauta solutii pentru reducerea consumului de energie

Tot mai multe scoli din Romania cauta solutii pentru reducerea consumului de energie, avand in vedere preturile mult prea mari din acest an. Pentru a reduce consumul de energie, multi directori au inlocuit iluminatul clasic cu iluminat led, dar si deconectarea iluminatului si a altor consumatori care nu sunt necesari.

FOTO:  zf.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea