Social

#copil data afara de la cresa # vaccinare obligatorie

Primul copil dat afara de la gradinita: “Va fi exclus din cadrul cresei daca nu il vaccinam”

Baietelul in varsta de 2 ani al familiei Gavrilas din Timisoara este primul copil din Romania data afara din cauza ca parintii nu au respectat schema de vaccinare nationala.

Romana si Cristian Gavrilas au declarat ca au fost informati inca de la inceputul lunii decembrie ca baietelul lor nu mai este primit la cresa pentru ca nu are toate vaccinurile din schema naţionala.

“In data de 8 decembrie, sotia a primit un telefon din partea medicului institutiei, care i-a spus ca baietelul nostru e sanatos, insa avem o problema pentru ca nu e complet vaccinat. Din punctul ei de vedere trebuie sa aiba mai multe vaccinuri facute”, a declarat Cristian Gavrilas, tatal copilului, conform ActiveNews.

Baietelul, spun parintii, este imunizat doar impotriva tuberculozei si a hepatitei B. Alte trei vaccinuri nu le-a facut pentru ca, spun parintii, dupa primele seruri baiatul a avut o reactie alergica.

“Am insistat sa-l lasam acolo si am vorbit din nou cu doamna doctor. A spus ca ne respecta decizia, insa din punctul ei de vedere va fi exclus din cadrul cresei daca nu il vaccinam”, spun parintii micutului.

Avocatul la care a apelat familia a precizat ca nu exista, la ora actuala, o lege care sa impuna obligativitatea unor anumite vaccinuri la intrarea in colectivitate, iar excluderea micutului din cresa ar fi un abuz.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea