Social

# drive-thru capitala #vaccinare drive-thru # vaccinare anti-covid

Primul centru de vaccinare de tip drive-thru din Capitala! Cand se deschide

Primul centru de vaccinare drive-thru se va deschise joi in Capitala, a anuntat Valeriu Gheorghita, coordonatorul campaniei de vaccinare anti-Covid in Romania. De asemenea, in perioada 7-9 mai in Bucuresti va fi organizat si un maraton al vaccinarii la Sala Palatului. 

„Legat de posibilitatea de a alege centrul de vaccinare pentru efectuarea rapelului, inca nu este operationalizata aceasta cerinta in platforma, ea va fi gata la sfarsitual acestei saptamâni. Pentru a facilita comunicare a cu centrele de vaccinare, incepe distribuirea telefoanelor in centrele de vaccinare.

Tot ca element de noutate, incepând de mâine, 28 aprilie, in centrele de vaccinare cu Pfizer se creste numarul de persoane vaccinate pe flux de la 84 la 96. S-au si facut notificari in acest sens pentru a merge la capacitate maximala ,având in vedere ca, dupa cum stim, in aceasta saptamâna a fost receptionata cea mai mare transa de vaccinuri de la compania Pfizer, de circa 725.000 de doze. De asemenea, continua activitatea centrelor de vaccinare mobile si a echipelor mobile, pe 28 aprilie se activeaza al noualea centru de vaccinare mobil in judetul Arges. Vor fi vaccinate 80 de persoane inca din prima zi.

Ieri a fost deschis al doilea centru de tip drive-thru in Cluj. Joi va fi deschis primul centru de tip drive-thru in Piata Consitutiei din Bucuresti. Vor fi patru fluxuri disponibile. Vaccinul este de la Pfizer, nu este nevoie de programare in platforma.

Evenimentul este organizat de Facultatea de Medicina Bucuresti, cu sprijinul autoritatilor locale.Din 4 mai incepe vaccinarea in cabinetele medicilor de familie. Astazi si mâine se distribuie primele doze de la Johnson & johnson. Pe 30 aprilie vom primi urmatoarea transa de vaccin Johnson&Johnson.

Maratonul vaccinarii din Timisoara a fost un succes. De aceea ne dorim replicarea acestui tip de eveniment. Primul eveniment va avea loc in Bucuresti in perioada 7-9 mai. Vorbim de organizarea a 50 de fluxuri, in doua locatii diferite: Sala Palatului si Biblioteca Nationala”, a precizat Valeriu Gheorghita.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea