Social

Primul caz de pneumonie atipica in Romania

Primul caz de pneumonie atipica din Romania a fost confirmat de specialistii de la Institutul de Boli infectioase " Matei Bals ". Este vorba despre o romanca venita dintr-o calatorie din China in urma cu sapte zile , care in prezent se afla izolata in Pavilionul 2 al institutului, unde i se face tratamentul adecvat.

Perioada de incubatie in cazul acestei afectiuni denumite sindrom respirator acut sever este in medie de 2-7 zile, dar poate ajunge la 45 de zile, a precizat dr. Adrian Streinu-Cercel , directorul Institutului de Boli Infectioase "Matei Bals". El recomanda cetatenilor ca in situatia in care vor avea o stare intens febrila (38-40 de grade) si tulburari respiratorii sa se prezinte la medicul de familie sau la camera de garda a unui spital de boli infectioase. Referitor la terapie, dr. Adrian Streinu-Cercel a subliniat ca in principal se administreaza Prednison.

Potrivit Organizatiei Mondiale a Sanatatii, pana in prezent s-au inregistrat noua decese si circa 500 de persoane sunt suspecte de a fi infectate cu virusul bolii. Au fost semnalate cazuri in Hong Kong, Singapore, China, Filipine, Canada, Australia, Germania, Elvetia, Slovenia, Israel si Austria.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea