Social

#gripa porcina #vaccin #ah1n1

Primul caz de paralizie dupa vaccinarea antigripala din Romania

Vaccinarea cu Cantgrip i-a provcat paralizie unei femei de 30 de ani din Arad, care se afla acum sub supravegherea neurologilor.

Dupa vaccinarea contra AH1N1, femeia a simtit dureri in picioare, iar medicamentele prescrise nu au ajutat-o cu nimic.

"A doua zi dupa vaccin, ma dureau muschii, iar la patru zile aveam furnicaturi si imi simteam picioarele amortite. M-am dus la urgenta si mi-au zis sa iau paracetamol ", a povestit femeia pentru Evenimentul Zilei.

Tanara se afla acum la Spitalul Clinic de Urgente din Arad, la Sectia de neurologie. Ea sustine ca era perfect sanatoasa inainte de vaccinare . In prospectul Cantgrip, efectele secundare mentionate sunt nevralgii, parestezii, convulsii febrile, tulburari cum sunt encefalomielitele, nevrite si sindrom Guillain-Barre.

"Daca e vorba despre sindromul Guillain-Barre, sanse de scapare sunt, cu tratament adecvat, cu imunoglobuline, nu cu paracetamol. Femeia ar trebui dusa intr-un spital de boli infectioase, unde exista medic neurolog", a explicat profesorul Constantin Popa, de la Institutul de Boli Cerebrovasculare din Bucuresti.

Doar 13 romani au fost afectati de vaccin

Din cei peste 1.200.000 de romani vaccinati, doar 13 au manifestat reactii adverse care s-au dovedit a fi legate de vaccinul Cantgrip.

"Reactiile adverse confirmate au fost usoare si s-au manifestat prin roseata la locul vaccinarii, febra usoara, pasagera, dureri de cap. Nu a fost inregistrata nicio reactie adversa severa postvaccinala", au declarat pentru Evenimentul Zilei specialistii Centrului National de Prevenire si Control al Bolilor Transmisibile.

Specialistii sfatuiesc pacientii sa precizeze medicului inainte de vaccinare daca urmeaza vreun tratament medicamentos, daca au alergii, ce vaccinuri a mai facut si cand.

Citeste si

Patru romani, morti dupa ce s-au vaccinat

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea