Social

#biciclete #suporti #verde pentru biciclete #scoli #mars

Primavara "Verde pentru biciclete"

Peste 1.300 de participanti, zeci de VEDETE si oficiali la "Numaratoarea de primavara a bicicletelor" - editia 2009 din Timisoara, eveniment organizat de Fundatia BEGA si Emil Cristescu.

"Numaratoarea de primavara a bicicletelor" a monopolizat sambata atentia tuturor timisorenilor pasionati de ciclism care s-au adunat cu mic cu mare pe Platforma Timco si au pornit intr-un mars prin oras.

Au luat parte la acest eveniment toti cei peste 1.300 de biciclisti din Timisoara, alaturi de vedete din show-biz, sport, fashion, muzica, oameni de afaceri, oficiali, reprezentanti ai Primariei si Prefecturii, reprezentanti mass-media, organizatori, dar si de angajatii Politiei Rutiere si Politiei Comunitare.

De-acum incolo, pe strazile Timisoarei vor putea fi vazuti patruland pe biciclete 40 de politisti comunitari. Acestia au intrat in posesia celor 40 de biciclete cu ocazia acestui eveniment, bicicletele fiind donate de catre Fundatia BEGA prin intermediul VIP-urilor care au pedalat pe traseu.

Totii participantii au avut ocazia sa semneze petitia pentru construirea de , petitie care va fi apoi inmanata reprezentantilor Primariei Timisoara. Pe 16 mai, Bega Grup vor inaugura trei trasee pentru biciclete in Padurea Verde, de la Muzeul Satului pana la Dumbravita. De asemenea, pe data de 1 iunie va fi deschisa o scoala de invatat mersul pe bicicleta pentru copiii timisoreni.

Scopul Campaniei este de a incuraja mersul pe bicicleta in randul locuitorilor comunitatii, informarea lor cu privire la masurile de siguranta in trafic, precum si a oferii celor care pot considera bicicleta ca mijloc alternativ de transport activitati recreative si competitionale.

"Dorinta noastra de a dona de bicicleta acestor institutii de invatamant a avut un fundament puternic", a declarat Loredana Orhei, Project Verde pentru Biciclete . "Sunt putini elevi care merg cu bicicleta la scoala tocmai pentru ca intampina dificultati atat in trafic, cat si in ceea ce priveste parcarea bicicletelor. Suporti de bicicleta nu exista in fiecare scoala si de multe ori, elevii si cadrele didactice se vad nevoiti sa-si lase bicicleta fie legata de un stalp, de gardul scolii, de un copac, fie, in cel mai fericit caz, sa o lase in grija portarului. Scolile la care am montat astazi primii suporti de bicicleta sunt primele pe lista noastra si vom face astfel de donatii la toate scolile din Timisoara."

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea