Social

#vreme paste #prognoza meteo #vremea #primavara

Primavara capricioasa? Cum va fi vremea pana la Paste

Vremea se va incalzi treptat in urmatoarele trei luni, dar nu vom duce lipsa de precipitatii, reiese din prognoza meteorologica valabila pentru intervalul martie - mai 2016, publicata de Administratia Nationala de Meteorologie (ANM).

In martie, valoriile medii ajung pana la 7 grade Celsius. In aprilie, temperatura medie lunara va atinge 12 grade, iar in mai - 18 grade.

In prima luna de primavara, valorile termice medii lunare ale aerului vor fi peste normalul perioadei (stabilit la 3,5 grade Celsius) in sudul si sud-estul tarii, iar in celelalte regiuni se vor situa, in general, in limitele mediilor climatologice.

Precipitatiile totale lunare se vor situa peste normalul climatologic in cea mai mare parte a tarii. Cele mai mari cantitati de precipitatii sunt estimate in Maramures (pana la 60 l/mp), Oltenia (pana la 59 l/mp), Transilvania (54 l/mp) si Banat (53 l/mp).

In aprilie, cele mai scazute temperaturi medii se vor inregistra in zona Moldovei (intre 5 si 11 grade) si Transilvaniei (intre 6 si 11 grade Celsius). in acelasi timp, cele mai ridicate valori termice medii vor fi consemnate in Banat, Oltenia si Muntenia, de pana la 12 grade Celsius.

In privinta precipitatiilor, cantitatile totale vor fi apropiate de mediile multianuale in sud si local in est. In restul tarii, acestea vor avea o tendinta spre excedent, fata de media multianuala, de 51,3 l/mp.

Potrivit ANM, in mai, temperatura medie lunara a aerului se va situa, in general, in limitele mediilor climatologice, iar in nordul si centrul tarii va putea avea valori sub normalul perioadei. Media lunii mai se situeaza la 14,9 grade Celsius. Temperaturile medii vor fi cuprinse intre 10 si 17 grade Celsius in Moldova, intre 12 si 16 grade Celsius in Transilvania, respectiv intre 13 si 18 grade Celsius in Oltenia si Muntenia.

Sursa foto: Hepta

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea