Social

Primarul Videanu decide pe pamintul altora

Primarul Adriean Videanu a lansat ideea ca locatia Cathedral Plaza s-ar putea schimba. Nu-l crede insa nici firma care construieste, nici Biserica Romano-Catolica.

Dupa o lunga discutie cu IPS Ioan Robu, arhiepiscopul romano-catolic de Bucuresti, primarul Adriean Videanu a gasit solutia conflictului dintre biserica romano-catolica si firma care construieste un zgirie-nori linga Catedrala Sfintul Iosif: schimbarea locatiei cladirii. Mai mult, a fost avansata chiar pozitia noului amplasament : pe bulevardul Corneliu Coposu, unde biserica detine un teren.

Investitorul insa nici nu vrea sa auda. Ni se pare abolut hilara ideea si nici macar nu vrem sa o discutam, cu atit mai putin cu reprezentantii statului roman. Crede cumva domnul Videanu ca nu sintem in legalitate , se insinueaza cumva ca nu s-au dat corect autorizatiile?, intreaba retoric Daiana Voicu, managing director la Willbrook Management, firma angajata de investitor - Millenium Building Development- sa dezvolte acest proiect.

Acest teren este proprietate privata si nu avem nici un motiv sa schimbam locatia, mai spune Daiana Voicu, precizind ca propunerea nu le-a fost transmisa oficial. Chiar si reprezentantii Bisericii se arata sceptici: Este doar praf in ochi . Oricum, noi asteptam reactii si, in functie de acestea, vom decide ce vom face in continuare, declara pr. Francisc Dobos, consilier eparhial, precizind ca Biserica Romano-Catolica nu trateaza cu firma, ci cu autoritatile.

12 milioane de euro, cheltuiti deja

Chiar daca investitorul ar fi de acord cu ideea lui Videanu, schimbarea locatiei este greu de pus in practica pentru ca lucrarile la Cathedral Plaza au avansat. Fundatia este deja terminata. Iar pina in aceasta faza, firma ar fi cheltuit in jur de 12 milioane de euro, din care circa cinci milioane pe constructia propriu-zisa.

Arhiepiscopia Romano-Catolica s-a adresat si instantei pentru anularea autorizatiei de constructie. Pina acum, firma a cistigat insa tot in instanta dreptul de a intra in Catedrala cu un expert pentru evaluarea starii cladirii si monitorizarea eventualelor stricaciuni produse. Reprezentantii Bisericii au refuzat accesul in Catedrala.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea