Social

#proiecte comune #autonomie tinutul secuiesc #harghita covasna #intalnire primari

Primarii din Covasna si Harghita au discutat despre autonomia Tinutului Secuiesc

Cinci primari de orase din judetele Covasna si Harghita, plus presedintii celor doua consilii judetene , s-au intalnit, la sfarsitul saptamanii trecute, la Oituz, pentru a discuta despre proiectele comune pentru urmatorii ani.

Invitatia la discutii, lansata de primarul din Sfantu-Gheorghe, Antal Arpad , a cuprins o analiza a situatiei politice actuale si intocmirea unei liste de evenimente si activitati care se vor derula in comun intre cele doua judete, informeaza NewsIn.

Printre subiectele atinse a fost si cel al pregatirii autonomiei teritoriale, iar participantii la intalnire au cazut de acord sa realizeze materiale de background si sondaje, care vor identifica pasii urmatori care trebuie facuti pentru autonomie.

Toate informatiile urmeaza sa fie cuprinse intr-un memorandum . Primarii au mai decis sa editeze o monografie a Tinutului Secuiesc, care va sta la baza redactarii manualului istoriei comunitatii maghiare din judetele Covasna si Harghita si care va prezenta regiunea si din punct de vedere etnografic si social.

In cadrul aceleiasi intalniri, s-a discutat si despre o marca regionala comuna - produssecuiesc.ro, in vederea prezentarii valorilor secuiesti, lansarea unui sistem de premiere in acest domeniu si folosirea simbolurilor secuiesti. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea