Social

#bucuresti #sorin oprescu #caini comunitari

Primarii de sector, despre strangerea maidanezilor: "Legislatia nu ne permite"

Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, a cerut ajutorul primarilor de sector pentru rezolvarea problemei maidanezilor. Acestia spun ca legislatia nu le permite sa ia masuri.

La patru zile dupa ce o haita de caini a ucis o femeie de 49 de ani, Sorin Oprescu a declarat ca autoritatile trebuie sa ia masuri pentru prevenirea altor asemenea tragedii.

"Nu putem sa stam cu fundul pe camasa sa nu facem nimica atata timp cat se intampla tragedii de genul asta", a declarat Sorin Oprescu, citat de Gandul.info.

"Sa ne dea competente si o facem. Legislatia nu ne permite", au raspuns primarii sectoarelor 1, 2 si 4  la cerea lui Oprescu de ajutor in problema strangerii maidanezilor.

Cadrul legal pe care il cer primarii de sector implica o hotarare de Consiliu General al Municipiului Bucuresti prin care sa se dea dreptul sectoarelor ca in cadrul Politiei Locale sa infiinteze si Politia Animalelor , care sa se ocupe de problema cainilor comunitari.

"Daca acestea sunt abandonate si nu primesc hrana si ingrijire, se ajunge la cazuri ca cel care a avut loc in sectorul 5. In problema cainilor am inceput sa-i strangem si sa-i ducem la adapostul din Fundulea. Vom incepe sa-i ingrijim acolo, iar, atunci cand acest adapost va deveni functional, il vom inchide pe cel din Theodor Pallady ", a explicat primarul general.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea