Social

Primaria Sectorului 5 a prejudiciat bugetul cu peste 1,5 miliarde de lei

Curtea de Conturi a incheiat controlul la Primaria Sectorului 5 si a sesizat Tribunalul Bucuresti pentru recuperarea unor mari sume de bani. Controlorii financiari au rascolit timp de aproape doua luni administratia condusa de Marian Vanghelie si au gasit nereguli grave in managmentul institutiei.

Raportul Curtii de Conturi arata ca Primaria Sectorului 5 a prejudiciat bugetul de stat cu 600 de milioane de lei vechi, iar bugetul local cu mai mult de un miliard de lei vechi. Suma din urma reprezinta plati ilegale de sporuri de mobilitate si confidentialitate catre 15 consilieri juridici .

Alte ilegalitati au fost deja prescrise. Este cazul impozitelor datorate de 226 de contribuabili din sectorul 5. Acestia nu si-au platit darile catre stat din 2001. In total, aproape 200 de milioane de lei vechi, care nu mai pot fi recuperati pentru ca angajatii primariei le-au pierdut sirul.

Controlorii financiari au aflat ca la nivelul Primariei Sectorului 5 nu sunt elaborate proceduri privind modul de stabilire, urmarire si incasare a impozitului pe cladiri. Verificarea dosarelor fiscale a peste 200 de firme arata ca acestea aveau impozite neplatite, din 2001, a caror valoare depaseste 4 miliarde de lei vechi.

Raportul mai arata ca Primaria Sectorului 5 a platit nejustificat ore suplimentare, peste 100.000, tuturor angajatilor. In plus, salariatii Primariei Sectorului 5 au uitat sa ceara timp de 2 ani garantia de 5.000 de euro platita pentru organizarea Vanghelioanelor la Romexpo. Banii au fost recuperati abia in timpul controlului.

 

Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de stiri generale Acasa.ro

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea