Social

Primaria Clujului a ramas fara sefi

- Totii sefii din Primarie trebuie sa dea a doua oara examen pentru a-si pastra functiile.

- Situatia a aparut cu mai putin o luna inainte de alegerile locale.

- Starea de nesiguranta din administratia locala dureaza de mai mult de patru ani.

Toate persoanele care ocupa functii de conducere in Primaria Cluj -Napoca sunt obligate, potrivit noilor reglementari legale, sa dea concurs pentru promovarea in functiile de conducere in care deja isi exercita acetivitatea. Pana la finalul lunii iunie, 58 defunctionari publici din institutie sunt nevoiti sa dea concurs pe post. Potrivit purtatorului de cuvant al Primariei Cluj-Napoca, Raimonda Boian "conform legii, functiile publice de conducere pot fi ocupate prin dispozitie a primarului maxim sase luni intr-un an calendaristic".

Situatia este oarecum hilara, pentru ca aproape toti acesti directori de servicii din Primarie au dat concurs pentru a-si ocupa posturile in perioada 2004-2005. Diferenta este ca atunci au dat concurs pentru ocuparea functiei de director, cata vereme acuma se numeste "concurs pentru promovarea in functia publica de director".

Raimonda Boian a explicat ca toate aceste modificari au survenit in urma faptului ca, "in timpul administratiei 2004-2008, angajatii Primariei Cluj-Napoca au obtinut legal statutul de functionar public , iar o consecinta a acestui lucru este obligatia acestora de a se conforma prevederii L188/1999, privind statutul functionarului public". In cazul primului concurs, baza juridica a acestuia fusese HG 281/1993 si Codul Muncii .

Printre cei care se pregatesc de acest concurs se numara oameni de incredere ai administratiei Boc, cum este directorul tehnic Sorin Apostu , omul de imagine al primarului, Raimonda Boian sau stefania Ferencz, sefa de cabinet a acestuia. Totodata, Apostu este pe un loc de frunte pe lista de candidati pentru Consiliul Local Cluj, iar membrii PD-L spun ca el va fi dupa alegerile din 1 iunie unul dintre viitorii viceprimari ai orasului, iar postul sau va deveni vacant dupa alegerile locale.

Acest concurs este oarecum inutil si pentru ceilalti oameni de baza ai primarului, care au venit pe posturile lor actuale odata cu alegerile din 2004 si intentioneaza sa le paraseasca cand Emil Boc nu va mai fi primar, deci care vor sa lucreze in administratie doar un timp limitat.

 

Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de stiri generale Acasa.ro

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea