Social

#testare elevi #scoli sanatoase in bucuresti #teste coronavirus #coronavirus #proiect

Primaria Capitalei demareaza un nou proiect. Se doreste testarea tuturor elevilor cu simptome de COVID-19

Primaria capitalei doreste testarea tuturor elevilor care prezinta simptome de coronavirus in urma triajului epidemiologic facut la scoala. Noul proiect denumit “Scoli sanatoase in Bucuresti” figureaza pe ordinea de zi a sedintei Consiliului General al Municipiului Bucuresti.  

 

Bugetul alocat pentru proiect este de 50 de milioane de lei si va acoperi teste PCR, in valoare de 200 de lei, pentru 250.000 de elevi.

“Avand in vedere ca ne aflam pe o panta ascendenta a infectarilor cu SARS-CoV2, iminenta deschidere a unitatilor de invatamant reprezinta un factor agravant al raspandirii intracomunitare a virusului, ceea ce poate conduce la imbolnavirea elevilor si implicit la inchiderea scolilor. (...)

In vederea prevenirii raspandirii virusului consider oportuna testarea elevilor inscrisi in anul scolar 2020-2021, in unitatile de invatamant de pe raza Municipiului Bucuresti care manifesta simptome de imbolnavire precum febra, tuse, stranuturi repetate, rosu in gat, etc., la triajul epidemiologic realizat de catre personalul medical al institutiei de invatamant, motiv pentru care supun spre aprobarea Consiliului General al Municipiului Bucuresti, Proiectul ‘Scoli Sanatoase in Bucuresti’ ”, se arata in nota de fundamentare a proiectului.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea