Social

#primarie #maidanez #adapost #caine

Primaria Bucuresti da trei milioane de euro pentru adapostul a o mie de maidanezi

O mie de maidanezi din Bucuresti vor avea adapost de peste trei milioane de lei in timp ce biciclistii vor putea folosi in viitor piste in care se vor investi aproape sase milioane de euro.

Constructia adapostului in care Primaria Bucurestiului va investi aproximativ 875.000 de euro va dura aproximativ un an si jumatate. Procesul in urma caruia o mie de caini comunitari vor sta intr-un adapost cu retea de alimentare cu apa si canalizare, potrivit standardelor europene, a inceput cu cererea de organizare a unei licitatii.

O prima etapa fusese deja efectuata din timpul mandatului fostului primar Adriean Videanu, care a achizitionat terenul pe care se va construi padocul cu 155 de euro metrul patrat. Potrivit Gandul, in urma sesizarii facute de Curtea de Conturi , judecatorii Tribunalului Bucuresti au stabilit, pe baza unei evaluari facute de Corpul Expertilor Tehnici din Romania, ca pretul corect pentru un metru patrat de teren in Mihailesti era de 33 de euro si l-au obligat pe Videanu si echipa implicata in achizitionarea terenului sa restituie la bugetul municipalitatii suma de 4,5 milioane de lei.

Hotararea tribunalului a fost insa contestata pe motiv ca achizitionarea terenului respectiv a fost un chilipir, in conditiile in care pe el exista deja hale dotate cu apa curenta si faianta, locatia necesitand doar reparatii. Aceste reparatii vor necesita, potrivit noilor fonduri alocate de Primarie, prin noua etapa de organizare de licitatii, aproximativ 875.000 de euro, suma care duce costul adapostului, pana in prezent, la 2,5 milioane de euro. Singura mare problema care ramane este insa, dupa cum subliniaza Gandul, faptul ca in Capitala exista aproximativ 30.000 de maidanezi, care au facut anul trecut 9.000 de victime.

Aproape sase milioane de euro pentru piste pentru biciclisti

In paralel, Primaria vrea sa construiasca si piste speciale pentru biciclisti. Administratia Strazilor , din subordinea municipalitatii, va investi 24,75 milioane de lei, echivalentul a 5,9 milioane de euro pentru a trasa 70 de kilometri de piste pentru biciclisti. Acestea vor fi marcate cu banda performanta adeziva de culoare galbena si din termoplast alb, iar la intersectia a 12 mari bulevarde vor fi montate semafoare.

Conform documentelor Primariei, citati de Gandul, pistele speciale pentru biciclisti vor fi amenajate pe Soseaua Mihai Bravu , B-dul Stefan cel Mare, Iancu de Hunedoara, Calea Dorobantilor, Calea 13 Septembrie, B-dul Ghencea, Strada Brasov, Drumul Taberei, Soseaua Virtutii, B-dul Timisoara si Calea Crangasi.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea