Social

Primaria Bacau amendeaza proprietarii de caini

La sfarsitul saptamanii trecute, trei bacauani au primit amenzi pentru ca nu si-au luat masuri de supraveghere si igiena a cainilor, in timp ce se aflau la plimbare cu patrupedele. Politia Primariei Bacau i-a amendat pe cei trei proprietari de caini cu cate 150 de lei noi, deoarece i-au lasat nesupravegheati. Cei trei caini erau din rasele canich, terrier si pekinez .
Evenimentele din ultimul timp, legate de cainii maidanezi, i-au pus in alerta pe politistii comunitari bacauani care vor intensifica actiunile de prevenire a unor incidente. seful Biroului de Ordine Publica din Politia Primariei, Benone Tocila, a spus ca "va fi urmarit cu atentie fenomenul stradal in care sunt implicati cainii de companie. In perioada urmatoare, vom lua legatura cu Asociatia Chinologica din municipiu, pentru a avea si noi evidenta acestor animale, inclusiv a cainilor periculosi, din rasele celor de lupta". Politia primariei va colabora si cu serviciul de ecarisaj de la Directia Salubrizare Spatii verzi .
Parerile bacauanilor sunt impartite. "Da, nu e rau sa disciplineze putin proprietarii de caini, dar trebuie avut grija si de astia de pe strazi, ca astia-s mai periculosi. Mie mi-e frica sa umblu noaptea prin cartierul meu, ca e plin de caini. si nu stau la periferia orasului, ci aproape de centru", a declarat Maria Groza.
Parerea sa a fost sustinuta si de un proprietar de caine, cu amendamentul ca "primaria sa faca ceva si pentru cei care au caini. E usor sa dai amenzi, mai ales cand nu exista spatii amenajate pentru plimbat cainele. Problema sunt maidanezii, dar pe astia nu ii vede primaria".
Cainii maidanezi sunt stransi de serviciul de ecarisaj din cadrul municipalitatii, insa pana in prezent activitatea acestui serviciu nu are rezultate spectaculoase in oras.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea