Social

Primar, prins cu minciuna politiei politice

Primarul comunei tulcene Ceatalchioi, Cornel Anghel, membru PRM, a mintit atunci cind a declarat pe propria raspundere ca nu a facut politie politica. CNSAS il contrazice, iar primarul risca sa fie demis.

In urma analizarii veridicitatii declaratiilor date de fostii candidati la fotoliul de primar, s-a descoperit ca edilul comunei tulcene Ceatalchioi, Cornel Anghel, a mintit cind a afirmat ca nu a facut politie politica in perioada comunista. Verificarea s-a facut dupa ce Vasile Statache, localnic, a semnalat faptul ca actualul primar a fost agent al organelor Securitatii. Au inceput sa apara primari care au mintit in declaratiile lor. Este primul document care apare in acest sens de la CNSAS, a declarat secretarul de stat in Ministerul Administratiei si Internelor , Mircea Nicu Toader. In urma verificarilor efectuate, CNSAS a stabilit ca Anghel Cornel a fost angajat al Securitatii. Primarul comunei tulcene a contestat decizia emisa, insa CNSAS a respins contestatia.

Primarul Cornel Anghel sustine ca acuzatiile sint neintemeiate, iar functia de agent al Securitatii ca politie politica este o increngatura de cuvinte provocatoare de ris. Eu sint ofiter de informatii care a respectat valorile fundamentale ale statului roman. Nu am avut nimic de-a face cu cel care ma acuza de torturi, adauga Anghel. Mai mult, primarul il descrie pe consateanul care a facut sesizarea drept un puscarias de drept comunal. Primarul spune ca Statache nici macar nu era in baza lui de lucru, ci a altor ofiteri. Anghel povesteste ca, atunci cind s-a dus la CNSAS, i-au fost prezentate doua dosare care demonstrau ca primarul tulcean a facut politie politica inainte de 1990. Unul dintre dosare continea informatii despre faptul ca primarul a avut in lucru un fost condamnat politic. Ce am facut eu nu era politie politica. Am facut ce mi s-a spus. Nu am incalcat nici un Cod penal. Legea imi permitea sa ma ocup de acel individ, rabufneste primarul. El contesta decizia CNSAS la Curtea de Apel din Constanta. Daca va fi gasit vinovat, primarul va fi demis din functie si risca sa fie inchis pentru fals in declaratii si uz de fals .


Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea