Social

#emitere pasapoarte vaccinare #pasapoarte de vaccinare #islanda

Prima tara din Europa care emite pasapoarte de vaccinare

Desi Uniunea Europeana nu a luat inca o decizie privind emiterea si recunosterea unor pasapoarte de vaccinare, o tara europeana a emis deja acest tip de pasapoarte.

 

Este vorba despre Islanda care a emis deja pasapoarte de vaccinare cetatenilor. Acestea ar trebui sa faciliteze calatoriile persoanelor vaccinate impotriva coronavirusului.

"Scopul este de a facilita deplasarile cetatenilor intre tari, astfel incat indivizii sa poata prezenta un certificat de vaccinare in timpul controalelor de la frontiera si sa fie scutiti de masurile de restrictie impuse de statele in cauza", au declarat oficialitatile din insula, care nu este parte a Uniunii Europene, dar face parte din zona de libera circulatie Schengen - acum restrictionata prin numeroase masuri anti COVID, potrivit ziare.com.

Problema "pasapoartelor de vaccinare" starneste discutii aprinse la nivelul UE, intrucat, dupa cum se stie, campaniile de vaccinare nu sunt nici pe departe unanim acceptate in randul populatiei. Emiterea unui astfel de act ar echivala cu incalcarea libertatii de circulatie a omului si trebuie reglementata printr-un act normativ emis de UE.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea