Social

#a treia doza # vaccin anti-covid #vaccinare

Prima tara care incepe vaccinarea cu cea de-a treia doza de vaccin anti-covid

Noile mutatii ale coronavirusului au speriat autoritatile din intreaga lume. Tulpina Delta, care a facut ravagii in India este cea care s-a raspandit cel mai mult. Din aceasta cauza, mai multe tari au inceput sa introduca noi restrictii si sa ceara oamenilor sa se vaccineze in numar cat mai mare.

 

Israelul, una dintre tarile cu cea mai mare rata de imunizare, a decis ca persoanele cu un sistem imunitar slabit sa primeasca o a treia doza de vaccin impotriva coronavirusului, relateaza The Guardian. Anuntul a fost facut duminica de ministrul sanatatii, Nitzan Horowitz.

Raspandirea variantei Delta a coronavirusului a dus la o crestere a numarului de infectari in Israel, pana la 450 de cazuri zilnice.

Este vorba despre pacientii care au suferit un transplant de organe sau sufera de boli care determina scaderea imunitatii, a explicat Horowitz.

Oficialul a adaugat si ca exista deja stocuri de vaccin Moderna pentru persoanele eligibile, care au indeplinit deja schema completa de vaccinare. Pana acum, in campania de vaccinare din Israel a fost folosit aproape exclusiv serul Pfizer/BioNTech, insa, potrivit sursei citate, stocurile se vor epuiza pana la finalul lunii iulie.

Sursa foto: pexels.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea