Social

#gripa porcina #gripa noua #bucuresti #cluj

Prima persona infectata cu o forma grava de gripa porcina: invatatoare in Bucuresti

O invatatoare din Bucuresti a fost diagnosticata cu o forma grava de gripa porcina si toti elevii din clasa unde preda au fost trimisi acasa si sunt monitorizati de medicii de familie.

Invatatoarea care prezinta o forma foarte severa a gripei provocate de virusul A/H1N1 preda la Scoala Numarul 147 din Capitala. Femeia in varsta de 31 de ani este internata la Institutul " Matei Bals ".

Alte patru persoane, doi copii si doi profesori, prezentau probleme de respiratie miercuri dimineata cand toti copiii care studiau cu invatatoarea au fost trimisi acasa pentru sapte zile. Femeia este in stare grava , iar prognosticul medicilor este rezervat.

"Ne asteptam sa apara mai multe cazuri de gripa noua odata cu sezonul rece. Problemele au coincis cu inceperea noului an scolar. Ne concentram acum pe focare locale, pentru ca noile cazuri nu mai au legatura cu vizitele in strainatate, se transmit la nivel local", a declarat pentru Realitatea.net prof.dr Streinu-Cercel, secretar de stat in Ministerul Sanatatii.

Un al doilea caz grav de gripa noua se inregistreaza la Cluj, unde starea unui tenor diagnosticat cu infectia provocata de A/H1N1 s-a agravat. Acesta a fost infectat in timpul unei calatorii in afara tarii.

Vaccinarea incepe in decembrie

Copiii vor fi vaccinati abia de la 1 ianuarie, prioritari la dozele de vaccin antiviral fiind personalul medical.

"Primii beneficiari ai vaccinului anti-gripal vor fi cei din corpul medical-sanitar si persoanele in varsta de peste 65 de ani. In al doilea val de vaccinare vor fi incluse femeile insarcinate. Copiii vor putea fi vaccinati de la 1 ianuarie", a explicat Streinu-Cercel. 

 

Citeste si

Scoala din Iasi inchisa din cauza gripei porcine

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea