Social

Prima nunta gay din Romania

Un eveniment in premiera va avea loc in cursul acestei veri in rindul comunitatii gay din Romania. Florin Buhuceanu, presedintele Accept, se va casatori in urmatoarele saptamini - cu un barbat gay, daca mai era nevoie de aceasta precizare suplimentara.
Decizia de a face public un eveniment care tine exclusiv de viata sa privata este un act de mare curaj din partea lui Florin Buhuceanu, avind in vedere pozitia pe care a adoptat-o Biserica fata de homosexualitate in general si fata de casatoriile gay in particular. "Este posibil sa se mai sparga multe in capul meu, dar deja sint obisnuit", a declarat Buhuceanu, in exclusivitate pentru ziarul nostru, imediat dupa dezbaterea despre legiferarea casatoriilor gay in Romania si proiectul de lege privind parteneriatul civil.
Legatura dintre "homosexualul de serviciu", cum s-a autointitulat Buhuceanu miercuri, in timpul dezbaterii, si viitorul sau partener de viata, dateaza de patru www .acasa.ro/ www .acasa.ro/ani" title="ani">ani " title="ani">ani .
Pe perioada logodnei, Florin a purtat - si poarta in continuare - o verigheta simpla, din argint, lucru ce ar fi trebuit sa suscite unele intrebari privind viitorul statutului sau marital.
Partenerul gay al lui Buhuceanu este spaniol, fapt care simplifica mult procedura casatoriei: Spania este a treia tara din lume (dupa Canada si Statele Unite) in care casatoriile gay sint recunoscute de stat. Ceremonia religioasa va avea loc in alta locatie decit Spania (cei doi indragostiti inca nu s-au decis) dar este mai mult decit probabil ca slujba religioasa sa fie oficiata de Diane Fisher, episcop al Metropolitan Community Churches, ea insasi lesbiana, casatorita de patru ani, aflata in acest moment in Romania. (continuarea in 7 Plus )

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea