Social

#sindrom hemolitic-ureic #bebelusi Arges #ministrul sanatatii #e.coli

Prima concluzie oficiala in cazul bebelusilor din Arges! De ce avem din nou nevoie de specialisti straini

Dupa doua saptamani in care autoritatile au incercat sa identifice cauza imbolnavirii a zeci de bebelusi, dintre care trei si-au pierdut viata, declaratia ministrului Sanatatii, Patriciu Achimas-Cadariu, se bazeaza pe o banuiala! Autoritatile cer, la fel ca in cazul Colectiv, ajutorul specialistilor straini!

“In acest moment tratam complicatiile unei boli ale carei cauze le banuim, nu le-am putut dovedi prin anchetele epidemiologice. (S-au imbolnavit - n.r.) dintr-o bacterie care se gaseste in materii fecale, in mizerie. S-au parcurs toate etapele standard ale unei astfel de anchete, dar nu avem agentul etiologic. Il banuim. E vorba de bacteria E-coli. Stim ca produce acest sindrom atat de agresiv”, a declarat, la TVR 1, ministrul Sanatatii, Patriciu Achimas-Cadariu.

Ministrul Sanatatii a precizat ca specialisti ai Centrului European pentru Prevenirea si Controlul Bolilor vor sosi joi in Romania in legatura cu infectiile bebelusilor cu sindrom hemolitic-uremic.

“Este vorba de Centrul European pentru Prevenirea si Controlul Bolilor, este un mecanism absolut standard la care am apelat in momentul in care am constatat ca ne plasam in aceasta situatia absolut specifica si repetata”, a precizat ministrul.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea