Social

#carti #lectura #biblioteca # cabina telefonica-biblioteca #cabina telefonica

Prima cabina telefonica-biblioteca din Romania

Wekeend-ul trecut, in Piata Presei Libere, a fost inaugurata prima cabina telefonica transformata in minibiblioteca, o idee ce a pornit din SUA si Marea Britanie, iar acum are mare succes in Rusia si in Ucraina.


Scopul acestui program a fost acela de a testa reactia oamenilor in acest sens, pentru implementarea ulterioara a proiectului.

Rezultatele experimentului au fost unule surprinzatoare, deoarece romanii s-au aratat si ei extrem de receptivi la aceasta idee, iar in curand am putea avea cabine telefonice pline de carti, in care oamenii sa poata citi relaxati volumele preferate.

Ideea de a transforma cabinele telefonice in biblioteci a aparut pentru prima oara in Marea Britanie si SUA. In Anglia, proiectul s-a bucurat de succes mai ales in zonele rurale.

Principiul acestui program este destul de simplu. Orice pasionat de lectura poate intra in cabinele telefonice si sa imprumute o carte sau chiar sa doneze. Desi se intampla ca uneori cartile sa nu mai fie returnate, majoritatea persoanelor le aduc inapoi.

Sursa foto: realitatea.net

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea