Social

#tva #alimente #preturi

Preturile la alimente ar putea creste in lipsa TVA-ului de 5%

Preturile alimentelor ar putea creste in perioada urmatoare daca legea care scade TVA-ul la 5% nu va fi promulgata , spun sindicalistii.

Alimentele de baza se vor scumpi daca TVA-ul la alimente ramane 24%, spun sindicalistii din industria alimentara .

Legea care reduce TVA-ul pentru alimentele de baza la 5% a fost votata in Parlament si asteapta acum promulgarea de catre presedintele Traian Basescu.

"In conditiile in care legea nu se aplica si TVA-ul nu se reduce e posibil sa creasca preturile. Cresterea pretului la materie prima care de fapt este pe filiera intre producator si procesator, sunt acei smecheri de care am vorbit tot timpul, si mai departe intre procesator si comerciant, toate aceste lucruri vor conduce cresterea preturilor in urmatoarele doua luni de zile. De fapt cresterea la unele produse  a inceput", a declarat Dragos Frumosu, presedintele Federatiei Sidicatelor din Industria Alimentara, citat de Realitate.net.

Frumosu avertizeaza asupra cresterii pretul painii. Laptele si uleiul sunt celelalte alimente de baza vizate de scumpiri.

"E greu de dat un procent. De exemplu, cresterea pretului la grau poate sa conduca la crestere pretului painii intr-un procent de 25-30%, la ulei 15 %, la laptele, vizavi de cresterea pretului furajelor si ceea ce se intampla in aceasta perioada pentru ca laptele ca pret creste fiind perioada de iarna, va fi o crestere de 8-10 %, la conservele de legume si fructe", a mai spus sindicalistul.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea