Social

#preturi carburanti #pret benzina #pret motorina #preturi #crestere preturi

Preturile carburantilor au crescut alarmant! Cat trebuie sa scoata romanii din buzunar pentru 1l de benzina sau motorina

Preturile carburantilor au crescut alarmant. Se afla la cea mai mare valoare din ultimii 7 ani. Pretul benzinei a depasit pragul de 6 lei litrul, fiind la cea mai mare cotatie din ultimii sapte ani. La fel de mult a crescut si pretul motorinei. 

La statiile de carburanti rar mai gasesti sortimente mai ieftine de 6 lei pe litru, indiferent ca este vorba despre benzina sau motorina. Iata care sunt preturile in cele mai mari orase din Romania:

  • Bucuresti: benzina - 5,99 lei/l, motorina - 6,02 lei/l
  • Cluj-Napoca: benzina - 5,99 lei/l, motorina - 5,94 lei/l
  • Timisoara: benzina - 6 lei/l litru, motorina - 5,99/l
  • Iasi: benzina - 6,01 lei/l, motorina - 5,97 lei/l
  • Constanta: benzina - 6,02 lei/l, motorina - 5,95 lei/l

La finalul lunii septembrie, comparativ cu luna anterioara, un litru de benzina s-a scumpit, in medie cu 2,7%, ceea ce insemna ca un plin de rezervor, de 50 de litri, este mai scump cu 8 lei, potrivit realitateafinaciara.ro.

Scumpirea a fost mai evidenta in cazul motorinei, al carei pret de la luna la luna a crescut, in medie, cu 3.8%, ceea ce inseamna 11 lei in plus la un plin de benzina.

Mai mult, specialistii in domeniu sostin ca pana la finalul lunii este foarte posibil ca pretul carburantilor sa depaseasca pragul de 7 lei pe litru pentru sortimentele premium.

Prin comparatie, in luna octombrie a anului trecut pretul mediul la benzina si motorina era cu aproximativ 1,5 lei/litru mai ieftin.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea