Social

#scadere pret petrol #pret petrol #petrol

Pretul petrolului continua sa scada, dar tarifele la pompa se mentin ridicate

Pretul petrolului a scazut pentru a cincea oara in ultimele sase zile. De mai bine de doua saptamani, piata petrolului raporteaza fluctuatii mari, fiind influentat de razboiul din Ucraina. Este cea mai mare fluctuatie de peturil de la jumatatea anului 2020.

 

Traderii pietei de petrol au reactionat la discutiile de pasce dinter Rusia si Ucraina, dar si la o crestere surprinzatoare a stocurilor de petrol din SUA.

Astfel, pretul petrolului a fluctuat intre 97,55 si 103,70 de dolari, inainte de a se stabili la 98,02 dolari pe baril.

“Titeiul West Texas Intermediate (WTI), de referinta pe piata americana, a coborat cu 1,40 dolari, sau 1,5%, la 95,04 dolari pe baril.

Cresterea puternica a saptamana trecuta a facut ca pretul petrolului Brent sa atinga pentru scurt timp 139 de dolari pe baril, din cauza ingrijorarilor legate de perturbarea extinsa a aprovizionarii din Rusia.”, scrie realitatea.net.

In concluzie, pretul petrolului este cu aproximativ 40 de dolari mai mic decat maximul atins in urma cu o saptamana. Cu toate acestea, preturile de la pompa sunt, in continuare, mari.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea