Social

#crestere pret paine # pret paine #paine #romania

Pretul painii a crecut cu 25% intr-un an. Pretul gazelelor si al energiei vor influenta

Pretul painii a crescut cu 25% intr-un singur an. Este una dintre cele mai mari cresteri de pret din intreaga Uniune Europeana.

 

Avand in veedre ca pretul gazelor si energiei continua sa creasca, este posibil si ca pretul painii sa creasca. Expertii se asteapta la cresteri cu inca 10 procente, in urmatoarea perioada. Toate aceste preturi se vor simti pentru sumparatorii de rand.

"Asta poate influenta mult partea de energie, insa partea de materie prima, grau, nu trebuie sa ne punem problema de crestere. Ba din contra, fata de lunile iunie-iulie, graul a inceput sa scada pe pietele internationale, deci nu ar trebui sa fie un impediment acesta in pastrarea pretului. Energia influenteaza foarte mult, insa industria de morarit si panificatie si industrie alimentara a beneficiat si va beneficia in continuare de compensatii pentru energia electrica. Intr-adevar se foloseste foarte mult gaz in industria alimentara, mai ales in domeniul de panificatie. Acesta este singurul factor care poate influenta in continuare pretul, insa acum nu este pragul cel mai de sus al scumpirii. Am putea avea cresteri din cauza energiei, insa va trebui sa asteptam. Nu putem sa previzionam cat se va duce pretul la gaz in sus.

Am putea avea o crestere de maxim 10% daca va influenta atat de mult energia, mai ales gazele. Daca vor influenta pretul cu 10% este deja prea mult. Speram ca nu se va ajunge atat de mult sa creasca. Unii econimisti spun ca ar trebui sa existe o stabilitate, pentru ca sursele de aprovizionare sunt cam rezolvate si nu ar trebui sa mai creasca atat de mult", a declarat Ionel Arion, presedintele Federatiei Nationale Pro Agro, la Antena 3.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea