INVESTESTE IN COMUNICARE ELECTORALA

Alege Acasa.ro pentru succesul campaniei tale electorale! Pentru o oferta personalizata contacteaza-ne la office@acasa.ro sau la 0374.112.675.

Social

Pretul medicamentelor din raft va scadea cu 15%

Ministrul Sanataţii, Eugen Nicolaescu , a anunţat, sambata, la Sibiu, ca medicamentele eliberate de farmacii se vor ieftini cu 15% din toamna, ca rezultat al aplicarii unui ordin ministerial ce va intra in vigoare la 1 septembrie , introducand o noua modalitate de stabilire a preţurilor. Nicolaescu a declarat ca se vor utiliza cumulat trei metode de reducere a preţului. "Azi se calculeaza preţurile la medicamente luandu-se preţul cel mai mic practicat in trei state din Uniunea Europeana. Vom lua in calcul, pe viitor, cel mai mic preţ din 12 state ale Uniunii Europene. Potrivit estimarilor noastre, la costurile din 2006, astfel am avea o reducere cu 12% la toate medicamentele", a explicat ministrul. Nicolaescu a aratat ca vor fi reduse, tot prin ordin, adaosurile practicate de distribuitori (de la 18% la 12%) si de farmacii (de la 24 % la 16%-18% ). "Toate aceste masuri ar urma sa insemne o reducere medie a preţurilor la medicamente de 15%", a precizat ministrul. Desi ordinul ar urma sa intre in vigoare din 1 septembrie, scaderea se va vedea pe rafturile din farmacii abia de la inceputul lui noiembrie pentru ca distribuitorii si farmaciile sa isi regleze stocurile. "Nu vrem sa fim acuzaţi ca ne-am bagat mana in buzunarul lor", a declarat Nicolaescu. Ministrul a precizat ca au inceput deja discuţiile cu producatorii, distribuitorii si reprezentanţii farmaciilor, iar din partea acestora exista reacţii adverse si presiuni. "Nu am sa cedez insa. Preţurile se stabilesc prin ordin de ministru, care va intra in vigoare dupa consulaţii", a precizat Nicolaescu.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea