Social

#scumpiri #combustibili #benzinarii #depreciere leu #accize

Pretul carburantilor va creste semnificativ de la 1 ianuarie 2013

Pretul carburantilor va creste semnificativ de la 1 ianuarie 2013, ca urmare a scumpirii accizelor. Potrivit unui proiect de act normativ de modificare a Codului Fiscal, publicat de Ministerul Finantelor, accizele la motorina vor fi majorate din 2013 cu circa 14 litri la 1.000 de litri.

"Proiectul vizeaza atingerea nivelului minim al accizelor la motorina incepand cu 1 ianuarie 2013, conform graficului asumat prin documentul de pozitie adoptat in cadrul negocierilor de aderare la UE, in cuantum de 391 euro/tona, respectiv 330,395 euro/1.000 litri, fata de nivelul actual de 374,00 euro/tona, respectiv 316,03 euro/1.000 litri", potrivit notei de fundamentare a proiectului.

In urma majorarii accizelor, preturile combustibililor comercializati in benzinarii vor suferi modificari. Potrivit estimarilor economica.net, se asteapta ca litrul de motorina sa se scumpeasca cu circa 17 bani pe litru.

Desi acciza la benzina nu va fi majorata, pretul acestui combustibil va creste de la 1 ianurie 2013, pe fondul deprecierii leului. Se asteapta ca litrul de benzina sa fie mai scump cu aproximativ 9 bani.

Sursa foto: business-forum.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea