Social

#carburanti #pret carburanti #crestere pret

Pretul carburantilor creste din nou, dupa o perioada de ieftinire

Pretul carburantilor creste din nou, dupa ce Petrom a gestionat o perioada de ieftinire succesiva a combustibilului. Pretul pentru un litru de benzina a crescut miercuri cu 7 bani, iar cel pentru motorina a inregistrat o crestere de 5 bani pe litru.

Motivul scumpirii bruste a carburantilor este cresterea cotatiilor pentru titei si produse petroliere. Miercuri, un litru de benzina standard costa 5,7 RON, iar cel de benzina extra costa 6,12 RON.

Costurile pentru motorina standard au atins pragul de 5,98 RON pe litru, insa preturile difera cu pana la 5% intre statiile de alimentare, potrivit Digi 24.

Pretul carburantilor incepe sa ia un curs ascendent dupa o perioada de ieftiniri succesive, in numar de 6, pe parcursul ultimei luni. Soferii au cumparat benzina mai ieftina cu 43 de bani/litru in acest interval, precum si motorina mai ieftina cu 12 bani/litru.

Inceputul lunii noiembrie a marcat ultima ieftinire, iar luna decembrie pare sa vina cu vesti mai proaste pentru consumatorii Petrom.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea