Social

#romania #victor ponta #Sigmar Gabriel # alegeri romania

Presedintele social-democratilor germani vrea ca partidul care castiga alegerile in Romania sa desemneze si premierul

Sigmar Gabriel, presedintele social-democratilor din Germania, a declarat intr-o conferinta sustinuta miercuri cu omologul sau de la PSD, Victor Ponta, ca Uniunea Europeana si cancelarul german Angela Merkel trebuie sa specifice clar ca partidul care va castiga alegerile din Romania sa fie si cel care desemneaza si viitorul prim-ministru al tarii.

Oficialul german a marturisit ca partidul SPD din Germania sustine reusita formatiunii politice conduse de Victor Ponta, mentionand ca omologii germani asteapta cu nerabdare rezultatele alegerilor din 9 decembrie 2012:

"Va tinem pumnii ca rezultatele sa fie bune si asteptam ca rezultatele alegerilor sa fie respectate de toti actorii politici, incusiv de presedintele Romaniei. Asteptam de la UE si de la cancelarul federal sa spuna clar ca partidul care a castigat alegerile va fi cel care va desemna premierul. Privim cu suspans asupra datei de 9 decembrie", a spus Sigmar Gabriel, potrivit Mediafax.

Presedintele SPD a adaugat ca impartaseste opinia premierului Victor Ponta privind inutilitatea politicii de austeritate adoptate de conducatorul statului roman, Traian Basescu. Sigmar Gabriel crede ca restrangerea cheltuielilor aduce mari dificultati economice, intr-un moment in care cresterea economica este singura solutie pentru Europa.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea