Social

#sorin minea #carne #scumpire

Presedintele Romalimenta: "Garantez ca nu vor fi scumpiri la carne de sarbatori"

Presedintele Patronatului din Industria Alimentara Romalimenta , Sorin Minea , sustine ca, de sarbatori, carnea nu se va scumpi.

Carnea si mezelurile nu se vor scumpi de sarbatori, spune presedintele Romalimenta.

"Nu se vor scumpi, cel putin pentru mine si pentru producatorii seriosi. Garantez ca nu vor fi scumpiri de sarbatori", a declarat Soin Minea la Realitatea TV.

"Jumatate din materia prima din Romania vine din alte tari ale comunitatii europene, pentru ca Romania, din cauza politicilor coerente ale Ministerului Agriculturii din ultimii 20 de ani, nu mai este un producator agricol , este un surogat de producator agricol", a mai spus Minea.

Dupa ce ministrul Agriculturii, Valeriu Tabara, s-a plans de preturile mari la alimente in Romania comparate cu preturile la materia prima, sindicalistii si patronatele i-au raspuns.

Presedintele Federatiei Sindicatelor din Industria Alimentara, Dragos Frumosu, sustine ca pretul alimentelor este ridicat de taxe.

"Intre pretul producatorului si procesator este o mafie si o evaziune fiscala. De la procesator la raft intervin marile taxe care conduc la pretul ala, mai mult decat atat este acest TVA de 24%", a spus Frumosu, citat de Realitatea.net.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea