Social

#lech kaczynski #reformă #sistem medical #polonia

Presedintele Poloniei blocheaza reforma sistemului medical

Presedintele polonez Lech Kaczynski a anuntat miercuri ca si-a exercitat dreptul de veto asupra unui pachet de legi care prevede privatizarea spitalelor, in cadrul unei reforme vaste a serviciilor medicale din Polonia, propusa de Guvernul liberal al lui Donald Tusk .

"Am avertizat deja ca voi impiedica privatizarea spitalelor. Viata nu este o marfa. Sunt, insa, dispus sa am o dezbatere serioasa cu Guvernul, opozitia si mediile medicale", a declarat presedintele pentru postul public de televiziune TVP.

Kaczynski si-a exercitat dreptul de veto asupra a trei dintre cele sase legi din pachetul de masuri adoptat in luna octombrie de Parlament, informeaza AFP. Potrivit majoritatii liberale, reforma serviciilor medicale, aflate in criza, prevede doar transformarea institutiilor de sanatate publica in societati private, al caror capital va apartine colectivitatilor locale.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea